De 7 voordelen van Reizen met een daktent

Een daktent is een kost-effeciente en milieuvriendelijke reisoplossing die een volledig nieuwe bestemming aan je bestaande auto geeft. Je voegt eenvoudig een comfortabele slaapplaats toe waar je veilig, hoog en droog op een perfect vlakke ondergrond kunt slapen. Je bent zo altijd klaar om op avontuur te vertrekken! Eens je het kamperen in een daktent ervaren hebt, zal je niet meer terug op de grond willen slapen. 

Kampeerreizen met een daktent op je auto, dat is comfortabel genieten van het avontuur.

1. MOBILITEIT

Om te beginnen kun je blijven genieten van je eigen vertrouwde wagen. Typisch kan je daar toch net iets sneller mee rijden en zul je er iets meer rijcomfort in ervaren dan in een camper of mobilhome. Vaak zul je zelfs met een daktent op je auto nog onder de 2m hoogte blijven, hierdoor blijf je vlot in parkings en stadscentra binnen kunnen.  Ook hoef je geen rekening te houden met een caravan of aanhangwagen achter je auto, waardoor je uiterst mobiel en wendbaar blijft.

2. SLAAPCOMFORT

Allereerst bieden daktenten altijd een volledige vlakke ondergrond, gedaan met hobbelige en oneffen ondergronden. Daarenboven zijn daktenten steeds voorzien van een heerlijk comfortabele matras, dewelke in de tent kan blijven wanneer deze opgeborgen wordt. Hierdoor spaar je ook nog eens bagageruimte uit in je auto! Doordat je hoog van de grond ligt, heb je geen contact met een koude ondergrond die gedurende de nacht veel vocht afgeeft, wat uiteraard de condens aanzienlijk verminderd en de temperatuur in de tent ten goede komt. Tijdens zwoele zomeravonden vang je in een daktent heerlijk verkoelende briesjes, doordat je meestal boven je omgeving uitsteekt. 

3. BAGAGERUIMTE

Je spaart veel bagageruimte uit met een daktent want je hebt immers geen matras of tent meer op te bergen in je auto, die blijven gewoon op het dak. Daarnaast zijn er zelfs daktenten die extra bagageruimte mogelijk maken. In veel daktenten laat je je kussens en slaapzakken liggen bij het opbergen. Maar er zijn zelfs daktenten die bagageruimte toevoegen aan je auto! Gaande van een opbergvak, tot volwaardige bagagedragers voor grote accessoires! Lees er hier alles over.

4. VEILIGHEID

Bovenop je auto in je daktent lig je buiten het bereik van wilde dieren en ongedierte. Zeker wanneer je gaat overlanden in de vrije natuur is dit een groot voordeel. Maar ook waneer het weer onverhoopt zou tegenslaan ben je gerust in een daktent. Bijvoorbeeld, als het veel zou regenen kan je daktent niet onderlopen in tegenstelling tot een gewone tent op de grond. Sommige modellen kunnen rukwinden tot wel 120km/h weerstaan. Door al deze eigenschappen verleng je jouw kampeerseizoen aanzienlijk, waardoor je er vaker op uit kunt.

5. KOST EFFECIËNT

Wanneer je even over het financiële plaatje nadenkt kom je al snel tot de vaststelling dat een daktent een zeer kost efficiënte oplossing is om comfortabel te kamperen. Een totaal kostplaatje omvat niet enkel de aankoop, maar ook recurrente kosten zoals verzekeringen, onderhoud en opslag. En op al deze vlakken scoort een daktent uiterst goed.  Je hoeft geen bijkomende verzekering af te sluiten, want je daktent is immers gedekt onder je bestaande autoverzekering. Het is in tegenstelling tot een camper geen extra voertuig om te verzekeren, en dus ook niet om te onderhouden en laten keuren. Wanneer je je daktent niet gebruikt geef je deze een plaatsje in de garage, tuinhuis of berging waardoor je de kost van een staanplaats uitspaart.

6. DUURZAAMHEID

Al onze tenten zijn van zeer hoogwaardig materiaal gemaakt, garant voor een lange levensduur. Mochten je noden veranderen, bijvoorbeeld door gezinsuitbreiding, dan zul je in no-time een nieuwe eigenaar vinden voor je huidig model. Er is simpelweg haast geen tweedehands aanbod omdat ze zo in trek zijn. Dit maakt investeren in een daktent niet financieel interessant, maar ook een ecologische verantwoorde beslissing gezien het bijdraagt tot een meer circulaire economie.
Het leidt dan ook geen twijfel dat je ecologische voetafdruk veel lager is bij het reizen met een personenwagen. Je verbruikt ten eerste minder dan met een grote camper of bus. Ten tweede is het geen bijkomstig voertuig, maar een uitbreiding op je bestaande gezinswagen. En ten derde is de CO2 emissie uitstoot vele malen lager dan wanneer je een vergelijkbare vliegvakantie maakt.

7. SIMPELWEG GENIETEN

Geweldige verhalen zijn voor iedereen, zelfs als ze maar voor één persoon zijn geschreven. Als je probeert te schrijven met een breed, algemeen publiek in gedachten, zal je verhaal nep klinken en emotie missen. Niemand zal geïnteresseerd zijn. Schrijf voor één persoon. Als het echt is voor de ene, is het ook echt voor de rest.

Een daktent openen en sluiten gaat enorm snel! In slechts enkele minuten heb je je 'kamp' opgezet voor de nacht. Geen gedoe met ingewikkelde plannetjes of stokken om in elkaar te steken. Dit maakt reizen met een daktent een ervaring die helemaal niet te ontzien valt. Wanneer je een daktent hebt trek je er op uit wanneer je maar wilt. Gewoon quality time met het gezin of ter aanvulling van je favoriete activiteit. Tot slot geniet in je daktent - dankzij de hoogte - van een prachtig uitzicht.