Heb je al helemaal zin in een overland avontuur? Laat je dan verder inspireren hieronder. 

Wil je liever een daktent of één van onze trailers huren om te kamperen op een camping? 
Dat kan uiteraard ook!

Hoe starten met daktent kamperen?Overlanden start met veel zin in avontuur. Hoeveel avontuur? Dat bepaal je zelf. Anders dan je misschien gewoon bent, ga je niet zomaar naar een bestemming, je kiest eerder een 'reisrichting'. Hierbij kan je zelf kiezen wat voor jou belangrijk is tijdens je reis. Meer aandacht voor cultuur, natuur of culinaire accenten? Dat is helemaal jouw keuze. Tijdens het overlanden kom je hierdoor meer op de "plekken tussenin", waardoor je van dichterbij kennis maakt met de lokale cultuur. 
Voor je vertrekt denk je best na over een aantal zaken, zodat je de juiste uitrusting mee kan nemen. Voorbereiding is namelijk essentieel om zelfvoorzienend te kunnen zijn.

 1. Hoe lang wil je erop uit?
 2. Welke richting wil je uitgaan?
  • Welk klimaat en weersomstandigheden wordt er verwacht?
  • Dit bepaalt de kledij en kampeeruitrusting
 3. Hoe ver wens je de bewoonde wereld achter te laten?
  • Dit bepaalt (of wordt bepaald door) het voertuig waarmee je reist.
  • Dit bepaalt ook je voedsel-en watervoorraad

Download gratis onze handige checklist hier: 

Reisgidsen ter inspiratie

Of je nu nog twijfelt waarheen te trekken, of meer inspiriatie wenst op te doen voor je volgende reis, je vindt zeker unieke plekjes in onze reisgidsen!
Wij bieden deze aan via het 'Wanderlog' platform. Alle informatie hierover kan je hieronder lezen bij onze keuze van Apps.

MET DE BOOT VAN GENT NAAR GÖTEBORG​

Ga je graag eens met je auto op de boot, dan zocht Bart van vetexbart als het één en ander voor je uit. We delen hier een klein stukje uit zijn blog, waar hij het heeft over het vrachtschip van Gent naar Göteborg.De Volvo boot

Het begrip slow travel mag je trouwens in dit geval wel erg letterlijk nemen. De vaartijd tussen de twee havens bedraagt zo’n 32 uur. Het schip is in eerste instantie een vrachtschip. Volgeladen met onder andere gloednieuwe Volvo’s, rechtstreeks uit de Gentse fabriek van het Zweedse automerk en containers. Maar tijdens iedere oversteek zijn er ook een beperkt aantal kajuiten voorzien voor ‘gewone’ passagiers. Al dan niet vergezeld van hun auto, motor of camper. Een erg unieke ervaring.

Reizen met begeleiding

Heb je net een daktent gekocht, of staat ie er intussen al een tijdje op? Dan kunnen we een rit of tocht met Globe-Adventures warm aanbevelen.

Globe-Adventures organiseert dagritten en trektochten voor alle merken van SUV wagens tot volledig uitgeruste 4x4 terreinwagens.

Ongeacht de ervaring van de bestuurder, begeleiden zij prille beginners tot bestuurders met jarenlange ervaring. Globe-Adventures begeleidt je overal door, over en op alle obstakels in Europa en dit binnen ieders budget.

Op plaatsen waarvan u het niet mogelijk dacht dat je er met een terreinwagen kon rijden.

Neem snel een kijkje op hun website

Er is daar een app voor!

Park4Night

Vind en deel je de leukste plekjes. Dit is onze favoriete app om snel een plaatsje te vinden om te rusten, eten of slapen!

   

FindTap

Verminder plastiek afval en gebruik hervulbare drink- flessen. Deze site helpt je bij het vinden van drinkwaterfonteinen.


iOverlander

Biedt een overzicht van plaatsen met hun voorzieningen, die van pas komen tijdens je avontuur! Laat je toe zelf bij te dragen.

   


Camspace

Campspace is een online platform met een aanbod van kampeerplekken op privéterreinen. De kampeerplaatsen bevinden zich op unieke plekken in de natuur. Soms is dat iemands gigantische achtertuin en soms is dat tussen de alpaca’s in de wei. Je kan het platform vergelijken met Airbnb, waar de oprichters zich door lieten inspireren. Het aanbod richt zich vooral op de kampeerder die ongestoord van de natuur wil genieten en waarde hecht aan een unieke belevenis. Massacampings horen daar niet bij als het aan hen ligt.


WikiLoc

Bevat veel trails voor tal van activiteiten: hiking, fietsen, off-roaden...
Dit is onze favoriete app om off-roading trails te vinden!

   

AllTrails

Wij vinden met deze app het vaakst de leukste hiking & biking trails om te doen in de omgeving. Zeker het bekijken waard.

   

Fietsknoop

Onze favoriete app om fietsroutes in BE of NL te vinden. Je kan er makkelijk zelf een eigen route mee plannen op de handige kaart.

   


Wanderlog

Goed begonnen is half gewonnen, niet? Op Wanderlog kun je de kaart samen met je plannen zien op zowel de website als de app, zodat je gemakkelijk plaatsen kan reorganiseren om de reistijd te minimaliseren en het plezier te maximaliseren! l leuk is dat het synchroniseert in real-time waardoor het gemakkelijk is te delen met anderen. Bovendien is het een volledig gratis oplossing! Ideaal dus om jouw overland avontuur voor te bereiden!

      

Zit je nog met vragen?

Antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier
Of neem contact met ons op