Avontuurlijk en onafhankelijk overlanden met onze daktent service


Als je op zoek bent naar een avontuurlijke en onafhankelijke manier om te reizen, is reizen met een daktent een geweldige optie. Met onze uitstekende service kun je genieten van de vrijheid en flexibiliteit die het overlanden biedt, terwijl je toch de beschutting en comfort hebt van een daktent. Of je nu op zoek bent naar een korte trip of een lange reis, wij bieden de service die je nodig hebt om het meeste uit je avontuur te halen.

Bij Overland Adventures delen we jouw passie voor avontuur en bieden we advies gebaseerd op onze eigen ervaringen. Onze overlandreizen zijn een unieke manier om de natuur te verkennen en te ontspannen.

Met onze geweldige service en ruime keuze aan overlandreizen zijn we er zeker van dat we de perfecte reis kunnen aanbieden voor jou en je gezin. Boek nu je overlandreis met Overland Adventures en ontdek de wereld op een nieuwe manier!

Wie zijn wij

Hallo! Wij zijn Angelique en Jan, zelfstandigen én ouders van een jong gezin uit Beernem. Met een tiener en een kleuter in huis, weten we zoals de meeste gezinnen wat het is om druk bezig te zijn.
Al ruim 10 jaar is kamperen voor ons de ideale manier om even te onthaasten uit de dagelijkse drukte, en om als gezin terug tijd voor elkaar te maken en te genieten van de kleine dingen des levens.
Net dat appreciëren we zo aan Overland reizen! Niets moet, alles kan, en omdat we zelfvoorzienend uitgerust zijn stoppen we zo lang we willen, waar we willen.
We beseffen zeker dat het niet voor de hand liggend is om hier zomaar even mee te starten. Daarom besloten we onze ervaring te delen met jullie. Hiervoor hebben we een zeer uitgebreid én kwalitatief assortiment samengesteld, dat we zowel aanbieden in verhuur als in verkoop.
Ongeacht of je je nu pas aan het oriënteren bent, of een doorwinterde 'Overlander' bent met een zeer technisch vraag, we helpen je graag verder in onze belevingsruimte te Beernem!

person holding map in vehicle\

Reisgidsen 

Om je op weg te helpen op jouw avontuur hebben we verschillende reisgidsen samengesteld. We brengen je op de meest prachtige locaties, vaak ver weg van ’the beaten  path’. Of je ze volgt, of als inspiratie laat dienen? Aan jou de keuze!

person wearing brown hat in forest

Hoe starten?

Enthousiast om zelf van start te gaan, maar niet zeker hoe juist?
Klik hier voor ons advies en een leuke selectie tools & sites, of maak natuurlijk meteen een persoonlijke afspraak en dan maken we een pakket op maat van jouw wensen.

a jeep parked on a beach near the ocean

Uitrusting

Grootse plannen gemaakt en sta je te popelen om te vertrekken? Je uitrusting kopen, of liever eerst eens huren? Het kan allemaal bij ons.

We hebben een uitgebreid aanbod waar je zeker jouw ding in terug zal vinden.

Duurzaam overlanden:
Reizen met respect voor het milieu en de lokale gemeenschappen


Duurzaam overlanden is een manier van reizen die gericht is op het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Dit betekent dat we proberen onze uitstoot van broeikasgassen en andere verontreinigingen te verminderen, evenals het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zoals water en brandstof te verminderen.

Duurzaam overlanden kan betekenen dat we onze afstanden beperken door te kiezen voor lokale bestemmingen. Het kan ook betekenen dat we onze reisplannen aanpassen om minder impact te hebben op het milieu en de plaatselijke gemeenschappen waar we doorheen reizen.

Duurzaam overlanden is belangrijk omdat onze planeet beperkte hulpbronnen heeft en omdat het reizen vaak gepaard gaat met vervuiling en andere negatieve gevolgen voor het milieu. Door duurzamer te reizen, kunnen we helpen om deze negatieve gevolgen te verminderen en onze planeet voor toekomstige generaties te beschermen.

Daarbij denken wij dan voornamelijk aan het leave no trace principe. Eenvoudig gezegd is het een set van richtlijnen die mensen kunnen volgen om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen wanneer ze buiten zijn. Dit principe stelt dat we ons aanpassen aan onze omgeving en dat we ons best doen om geen sporen achter te laten.

In de praktijk betekent dit dat we zorgvuldig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen die we gebruiken, zoals water en brandstof. Het betekent ook dat we ons best doen om ons afval zorgvuldig te verwijderen en dat we onze activiteiten aanpassen aan de behoeften van de plaatselijke flora en fauna.

Het is belangrijk omdat het ons helpt om de natuur te behouden en te beschermen voor toekomstige generaties. Door ons aan dit principe te houden, kunnen we ervoor zorgen dat onze activiteiten op het land geen negatieve gevolgen hebben voor het milieu.

green plant